Suse hartung

  

Det er frihed og kærlighed at være kunstner.  

Suse er uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole/ Kunstakademiets Designskole, og har gået på forskellige forberedende tegneskoler i København og Gøteborg. I 2001 blev hun selvstændig som tøjdesigner med mærket Suse Har Tung, og i mange år har hun lavet sig eget tøjdesign i form af regnfrakker og kjoler som bl.a. er blevet præsenteret i Louisiana museumsbutik som kvartalets designer. Men i 2016 gik hun all in med kunsten. Suse har altid tegnet og malet.

Hun bruger forskellige medier i sine kunstværker af syrede, drømmende og humoristiske scenarier af dyr i forunderlige landskaber, der nogle gange springer ud af lærredet, som også kan være landkort, søkort eller bogomslag. En af Suses styrker er at kunne formidle sin store kærlighed til dyrene ind i hjertet på beskueren i sin skarpe streg.

Hun har løbende haft forskellige samarbejdspartner. I 2018 fotograf Mads Guldager, i 2023 kunstner Trine Panum og i 2023 tøjdesigner Tone Barker.  Hun tegner og maler på Mads´fotografier og nogle udvalgte malerier af Trine. Tone Barker har brugt Suses billedunivers som print på hendes kjoler og skjorterm.m.

Suse har udstillet på mange gallerier og kunsthåndværker butikker i Danmark og i Sverige. Hun var bl.a. med på Galleri Oxholms censurerede talentudstilling og på forskellige andre censurerede udstillinger og kunstmesser samt forskellige solo-udstillinger bl.a. i Galleri Å.